close
december 5, 2016

DE 6 TYPER AF FONTE

Font-grafisk-design-formgivning-333

Typer af fonte

Overordnet kan man dele skrifttyper op 6 kategorier (men man kan også lade være):

  1. Serif: Betyder hale eller fødder. Overført betyder det, at bogstaverne har små fødder på. Mange grafisk studier nævner, at disse fødder gør skrifttypen god, når du designer noget teksttungt, fordi fødderne sørger for et godt glid mellem bogstaverne. Det er dog ikke bevist og mange taler nu også imod det. Grafisk Formgivning mener, at man altid skal bruge en serif til teksttungt materiale og ofte også ved print. Men vi mener samtidig, at man også sagtens kan bruge en serif på en skærm.
  2. Sans serif: Er skrifttyper uden disse fødder. Sans betyder uden.
  3. Slab serif: Er skrifttyper som har fødder der er med samme tykkelse som selve bogstavets krop.
  4. Script fonte: Er en bevægelse af fonte som er mere løsslupne og bruger en håndsskrifts-æstetik. Du kan hurtigt lave den egen håndskrift som font på dette link: http://www.myscriptfont.com/.
  5. Monospace fonte: Er skrifttyper, hvor alle bogstaver har lige meget mellemrum mellemsig. Fx en gammel skrivemaskine. De har en særlig æstetik som også har oplevet en opblomsring her på det seneste. Særlig hos kaffebarer og detailbutikker.
  6. Dekorative fonte: Den sidste kategori beskriver fonte, som har til formål at dekorere og ornamentere. Disse skrifttyper river sig mere løst fra det stramme grit og følger ikke et stramt regelsæt
Kontakt os nu