close
maj 2, 2017

INFOGRAFIK | Sådan virker det og derfor er det så populært


 

Visualisering og præsentation af mange tørre tal

Infografikken på denne side viser, hvordan kedelige tabeller bliver transformeret til spændende infografik, som er nem at forstå. Her handler det om forskellige fødevarers indhold af diverse vitaminer og proteiner. Alle infografikkerne bruger størrelsesforhold som værktøj. Størrelsen på bobler og bokse giver indblik i, hvor stor en data er i forhold til en anden.
 

Den visuelle afkodning er hurtigere

Her er den procentvise forskel visualiseret i fladestørrelsen på boblerne. På den måde får man automatisk en fornemmelsen af forholdet og forskellen på den bagvedliggende data.

Big Data – Enorme mængder informationer

Informationsteknologi og databehandling har givet os mulighed for indsamling af enorme mængder data. På en gængs arbejdsplads er det ikke ualmindeligt at skulle jonglere med store mængder tal og værdier. Maskinerne har givet os det, vi kalder Big Data og vi kan gøre helt nye konklusioner og dermed også nye strategier.

Der hvor grafisk design spiller en kolossal rolle – både med big data og mindre komplicerede dataindsamlinger – er, at den kan præsentere materialet på en simpel og overbevisende måde. Dataen er ofte enorm og uoverskuelig og ikke god at præsentere direkte. Grunden til, at infografik er blevet så utrolig populært er, at den viser en ændring, en forskel eller en udvikling på en uvurderlig måde, som er lang mere effektiv end med de tørre tal. Den gør, at man faktisk forstår noget, som er ganske stort og kompliceret.

 

Kontakt os nu