close
januar 8, 2017

EN MODEL FOR GRAFISK DESIGN

Grafisk design model

Grafisk Formgivning har udviklet denne model som overskueliggør processen bag et grafisk design. Den kan være med til at give et overblik over, hvilke behov og faser, man skal være opmærksom på, når man arbejder med et projekt som skal udmøntes i et grafisk produkt. Overordnet viser modellen 3 faser: Forarbejde, produktion og tilpasning. De kan umiddelbart virke banale, men det er en god opdeling, når vi skal finde ud af, hvor vi skal sætte ind og hvor vi skal bruge flest kræfter.

Grafisk Formgivning bruger modellen til at placere din opgave. Vi kan med modellen vise, hvilke muligheder du har. Du kan også selv placere din opgave i modellens faser. Vil du have en (ny) grafisk profil er det smart at starte med et solidt forarbejde. Eller har du en som bare skal produceres, så kan du springe første led over. Eller måske har du et eksisterende produkt som skal redesignes eller testes og så er vi ovre i tilpasningsfasen. Ofte springer man mellem faserne og gentager dem, så der forekommer et brugeroptimeret grafisk produkt. Modellen er kun med til at skabe overblik og gøre det nemmere for os at tale om din opgave. Al grafisk kommunikation og processen bag er forskellig.

 

Forabejde

Forarbejdet i et grafisk projekt kan være altafgørende, især hvis grafikken skal være funktionel og have en speciel mission. Fx at få folk til at klikke. At få folk til drømme. Sælge… Whatever. Det kan være en god idé fx at starte med en visuel research og en transkodning af afsenderens værdier ift. markedet. Eller at lave en brainstorm, så man moodboarder en masse idéer og på den måde selekterer og skaber en stærkere grafisk produktion. Forarbejdet kan også være en analyse af kravspecifikationer, målgruppe eller andet som kan have en kæmpe indflydelse på det endelige resultat. Forarbejdet er med til at styrke dit produkt. Det er uundværligt, hvis du skal udvikle et koncept, en visuel identitet eller et nyt website. Hos Grafisk Formgivning kan vi udføre det nødvendige forarbejde og fascilitere, så vi får det nødvendige input. Vi ved, hvad der er relevant at gøre i dit projekt.

 

Grafisk produktion

Hvis du har en meget konkret opgave inden for grafisk design, kan vi producere den for dig. Vi tilbyder grafisk design af en lang række produkter. Vi bruger vektor- og/eller pixelgrafik. Vi bruger Illustrator, InDesign, Photoshop, AfterEffects og videoredigeringsprogrammer mv.

 

Tilpasning

Korrektur, ændringer, tilpasninger eller uforudsete problemer. Måske problemer med trykkeren. Der kan være en del svær efterbehandling, som vi kan hjælpe me. Det kan også være, at du har et produkt, som du vil have ændret eller redesignet, testet eller udviklet. Ofte er der ting, man først opdager bagefter, når man har afprøvet et grafisk produkt og tilpasninger er derfor nødvendige. Vi kan udfører rettelser i sig selv, men vi kan også give dig et tilbud, hvor tilpasning er medregnet i prisen.

Kontakt os nu